Een museum in Yogyakarta, Indonesië, heeft een manshoog wassen beeld van Adolf Hitler uit de collectie verwijderd. Het beeld van Hitler had de poort van het nazi-vernietigingskamp Auschwitz op de achtergrond en was bedoeld als educatieve illustratie. Helaas voor het museum werd het beeld van de meest gehate man op aarde voor heel andere doeleinden gebruikt.

Het museum trok veel bezoekers die speciaal voor het beeld van Hitler kwamen om er vervolgens een selfie mee te maken. Hierdoor ontstond er veel commotie. Op social media verschenen er veel bezoekers die lachend naast Hitler stonden op een selfie. Anderen gingen een stapje verder, zo verscheen er een foto van een groep jongens die naast de voormalig Duitse dictator stonden en met gestrekte arm de nazi-groet nabootsten.

Het museum in Indonesië schrok van de foto’s die de bezoekers maakten en besloot het beeld weg te halen. Alhoewel er geen bezoekers waren die protesteerde tegen het beeld, was er wel een rabbijn uit Los Angeles die er wat over te zeggen had: ”De achtergrond is walgelijk. Het is moeilijk woorden te vinden voor deze minachting en voor de manier waarop slachtoffers van de Holocaust worden bespot”, aldus rabbijn Abraham Cooper.

Bekijk de onderstaande video om het wassen beeld van Adolf Hitler te zien: