Wanneer Hakim Ziyech gescoord heeft, viert hij dit altijd op een opvallende manier, door met zijn handen een soort ‘belgebaar’ uit te beelden. In een interview met VI legt hij uit wat het gebaar betekent.

juichgebaar van Hakim Ziyech

 

Ziyech gaf aan het einde van vorig seizoen aan graag te willen vertrekken bij Ajax. Veel mensen dachten daarom dat hij het bel-gebaar maakte naar andere clubs, om hem te bellen. Dit blijkt echter niet te kloppen. Het gebaar is ontstaan, toen Ziyech deze zomer met vrienden op vakantie in Marrakech was. “Tijdens die vakantie hoorden we vaak het nummer Djadja van Aya Nakamura voorbijkomen”, legt de Ajacied uit. “Dat werd echt een running gag, en steeds als we dat nummer hoorden, deed Jercely, een van mijn vrienden met wie ik was, dit gebaar met zijn hand.”

“Hij heeft het dus verzonnen en op een gegeven moment deden we het allemaal en gooide ik dat gebaar op Instagram. Toen ik dat plaatste, kreeg ik allerlei reacties, vooral ook veel filmpjes van mensen die hetzelfde deden. Zo is dat ontstaan en het werd echt een soort hype. In het begin riepen ook mensen dat het een belgebaar zou zijn voor transfers. Daar moesten we wel om lachen, onzin natuurlijk. Het is meer een uit de hand gelopen grap van onze vriendengroep.”

Hakim Ziyech krijgt mega-contract van Ajax