DE RAP SKILLS VAN ROTTERDAM? – City barz is een concept waarbij we de straat op gaan met een bluetooth speaker en wat beats om te zoeken naar verborgen talenten.

Het originele concept is eerder gedaan in Amerika door producer Mai en ging viraal in no time. Nu in Nederland de hiphop scene bloeiender is als nooit tevoren hebben we veel vertrouwen in de de talenten van onze lokale rappers. Kunnen we in de lage landen matchen aan de Rhymz skills van de USA, of blijft Amerika ons altijd een stap voor met urban artists?

BEATMAKERS

Om 2 vliegen in 1 klap te slaan nemen we elke aflevering ook een producer onder de loep. Zo creëren we een podium voor opkomende producers en rappers. Het mooiste zou natuurlijk zijn dat er een samenwerking ontstaat tussen 2 talenten zodat de scene zich alleen maar meer kan uitbreiden.

In de eerste aflevering hebben we beats van producer Jallabeats en Jangobeats.
Jallabeats is een producer uit Zutphen een klein dorp tussen Apeldoorn en Arnhem. Hij werkt al een tijdje samen met 6iant bekend van o.a Punchoutbattles. Zo brachten ze samen een nummer uit genaamd half 4 en is dit nummer ook een week op de FunX radio station afgespeeld.
Voor deze episode heeft die wat dope oldskool beats geleverd.

Jangobeats is een jonge producer uit Arnhem met een focus op UK/Drill type beats in deze episode komen er beats van hem voorbij maar in de 2e aflevering komt er meer over dit talent.

ROTTERDAM

Gepakt met verschillende soorten beats zijn we op pad gegaan in het mooie Rotterdam en zijn we veel rappers tegen gekomen in het centrum.
Niet allemaal waren van het niveautje Eminem, maar sommige hadden aardig wat flows en barz in huis!

Check de video, deel, like en comment waar jij wilt dat we de volgende keer langskomen.