Wilfred Genee heeft afkeer voor Mocro Maffia: ‘Het verheerlijkt misdaad’

Wilfred Genee is blij dat Mocro Maffia niet met de Gouden Televizier-Ring naar huis is gegaan. Hij vindt de misdaadserie van RTL verschrikkelijk. “Het verheerlijkt gewoon misdaad.”

‘Verschrikkelijk’

RTL besloot eerder om Mocro Maffia niet uit de race te halen om de Gouden Televizier-Ring te winnen, maar Wilfred Genee had de serie liever niet tussen de laatste nominaties gezien. “Jij vindt het een geweldige serie, maar ik kan er niet naar kijken. Omdat het zo realistisch is, vind ik het gewoon echt verschrikkelijk”, zegt hij tegen zijn sidekick op Radio Veronica.

Volgens Wilfred is het niet gek dat RTL gemengde gevoelens heeft bij de nominatie. “Dat kan ik me heel goed voorstellen. Ik weiger daarom ernaar te kijken. Ik vind het zó walgelijk daardoor.”

Misdaad verheerlijking

Sidekick Florentien stelt Wilfred een kritische vraag: “Wil je de waarheid niet onder ogen zien? Zo is het dus echt.” Wilfred: “Dan hoef je er toch niet nog een keer een serie over te maken? Je verheerlijkt het daarmee ook, hè? Volgens mij is het voor heel veel jongeren een soort van verheerlijking. Ik vind het verschrikkelijk. Ik ben ook blij dat er andere, wat serieuzere programma’s genomineerd zijn.”

Bekijk de beelden hieronder:

Bronnen: Mediacourant