Willie Wartaal: “We zijn allemaal racisten, ik ook!

Rapper Willie Wartaal was te gast in de talkshow HLF8 waarin hij aangeeft dat iedereen wel racistisch is. Hij meent dat wij allemaal racisten zijn.

Willie Wartaal

Mensen die roepen dat ze geen onderscheid maken tussen mensen, zijn volgens Willie Wartaal enorme leugenaars. Racisme zit in iedereen en is volstrekt normaal, zegt de rapartiest.

Zelf heeft hij ook zijn vooroordelen. Bijvoorbeeld “Als ik bijvoorbeeld op de snelweg ben en op alle auto’s let… Dan zie ik een dikke bak met een chick erin, dan denk ik: wie pijpt zij? En als het dan een Chinees of een Aziaat is dan denk ik: kan wel, die heeft een zaak. Iedereen doet dat, we doen het allemaal. Ik vind het ook wel leuk om mee te spelen.”

“Allemaal racisten’

Willie Wartaal krijgt zelf wel eens te maken met racisme. “Heel af en toe heb je wel eens dat mensen me niet herkennen. Dan stap ik een lift in en dan voel je al een soort van situatie. Dan zeg ik: ‘Goedemorgen.’ Dan zeggen ze helemaal verbaasd: ‘Ja, goedemorgen!’ Ik vind het wel leuk om mee te spelen.”

‘Ik zie geen kleur’

Volgens Willie is racisme iets natuurlijks en zouden mensen dat moeten accepteren. “Ik denk ook niet dat we daar met z’n allen heel moeilijk over moeten doen. Het is er gewoon. Geef het gewoon toe, het maakt niet uit. Als je maar niet zegt: ‘Ik zie geen kleur.’ Je hebt gewoon je ogen. Daar doe je eigenlijk alles mee. Je baseert alles daarop.”

Bekijk enkele keiharde grappen met Willie Wartaal in Roast of Ali B

Bron: Mediacourant, Hlf8