De Amerikaanse president Donald Trump heeft afgelopen week een lichamelijk onderzoek ondergaan en het zou zomaar kunnen dat daarbij iets aan het licht is gekomen. Het Witte Huis wil namelijk geen details vrijgeven van de resultaten van de test. Een arts van ex-vicepresident Dick Cheney vermoedt dan ook dat er bewust iets “verstopt” wordt, zo meldt hij in Newsweek.

Na het vier uur durende onderzoek dat Trump onderging meldde de behandelend arts dat de president ontzettend gezond is en dit de rest van zijn termijn ook zal blijven. Ongebruikelijk, zo zegt de arts van Cheney. Artsen worden verondersteld geen voorspellingen te doen over de gezondheid van mensen in de toekomst. Bovendien blijven de details van de test, die normaal gesproken altijd worden gepubliceerd, deze keer achtergehouden.

“No doctor can predict someone’s future health,” schrijft Ronald Klain, oud-chief of staff van voormalig Vice-president Joe Biden op Twitter. “This is a disgrace to an office with a great tradition of professionalism. Just another institution turned into a joke by a President determined to make anyone willing to submit an instrument of his lies,”

Dit verklaarde de behandeld arts over de gezondheid van Trump:

Bron: Newsweek