Xbox series X die begint te roken zorgt voor angst bezitters! Xbox team reageert!

xbox series x

Ze zeggen dat er niet zoiets bestaat als negatieve publiciteit. Dat lijkt meer dan waar te zijn voor Microsoft, die onlangs de nieuwe XBox series X heeft gelanceerd. De lancering van de console was sowieso al groot nieuws, maar inmiddels is de console volledig viral gegaan. Waarom? Omdat gebruikers hebben besloten vape rook in hun Xbox te blazen.

”We kunnen niet geloven dat we dit moeten zeggen, maar…”

Met de lancering van de nieuwe Xbox waren er enkele gebruikers die claimden dat hun console overhit was geraakt en er rook uit de console kwam. Als ‘bewijs’ hiervan werden er filmpjes op Youtube en Instagram geplaatst van een rokende Xbox. Dit verhaal leek betrouwbaar, gezien de Xbox 360 de reputatie had wel vaak overhit te raken. Hierbij kreeg de console zelfs de passende bijnaam: Red Ring of Death. Deze keer bleek het echter fake news te zijn, niet meer dan een hoax. De Xbox raakte niet overhit, maar de rook kwam uit een Vaporizer. Gebruikers waren de rook uit de vaporizer in de console aan het blazen. Waarom? Dat vragen wij ons dus ook af.

Microsoft voelde zich echter geroepen hierop te reageren en deed dat via het Twitter account van Xbox. Het bedrijf riep gebruikers op ‘alsjeblieft geen vape rook in de Xbox Series X’ te blazen. Voorafgaand aan het bericht zei het bedrijf: ‘we kunnen niet geloven dat we dit moeten zeggen’. Het blazen van vape rook is namelijk niet goed voor de console. Laten we dan ook hopen dat gebruikers hier onmiddellijk mee ophouden! Voordat je het weet is je nieuwe Xbox stuk en dat alleen omdat je even viraal wilde gaan. Zeg nou eerlijk, dat is het toch niet waard?

Benieuwd naar de ‘rokende’ Xbox Series X? Bekijk dan deze video!

Bron: Want. Beeld: Eurogamer.