Hajar Benjida, een 23-jarige fotografiestudent aan de HKU, verzamelt foto’s van Young Thug waarin hij op een bekend schilderij lijkt. De rapper kon dit wel waarderen en exposeert hij de serie samen met Hajar tijdens Art Basel Miami.

Op haar Instagramaccount @youngthugaspaintings zie je precies wat de naam al verklapt: foto’s van Young Thug die erg lijken op bekende kunstwerken waarin exact dezelfde poses worden aangenomen. Het account van Hajar begon als een schoolopdracht, maar inmiddels heeft ze meer dan 60.000 volgers, waaronder Young Thug zelf. De rapper had met heel veel hartjes op haar berichten gereageerd en wilde haar graag ontmoeten.

“Ik heb de opdracht toen de hele tijd uitgesteld, het was echt een last-minute dingetje. Ik bedacht het op een avond en presenteerde het idee de ochtend erna. Ik had zelf geen tijd om foto’s te maken, dus gebruikte als excuus dat ik graag met bestaande foto’s wilde werken. Uiteindelijk heb ik die nacht tien combinaties gemaakt, en verassend genoeg vonden mijn leraren het nog vet ook”, vertelt Hajar. “Ik heb een goed geheugen en herinner me nog veel schilderijen van de kunstgeschiedenislessen op de middelbare school. Ik kan het Instagramaccount van Young Thug dromen, dus als ik een geschikt kunstwerk zie, kan ik dat in mijn hoofd meteen koppelen aan een foto.”

Bekijk hier de foto serie:

 

View this post on Instagram

birth of venus thug grading my hw 🧐

A post shared by hajar benjida (@hajarbenji) on