Yvonne Coldeweijer onder vuur van alle kanten: “Weggegooid geld”

Yvonne Coldeweijer, voormalig koningin van Juiceland, raakt haar trouwe spionnetjes kwijt. Youtuber Rijk Hofman maakte de roddelveteraan even goed belachelijk door haar na te doen op zijn eigen story. Vervolgens barstte er een bom los van ontevreden spionnen. Blijkbaar loopt Yv de kantjes ervan af.

Yvonne Coldeweijer

Om te kunnen begrijpen wat er aan de hand is, moet je eerst iets weten. Waar Yvonne Coldeweijer heel goed in is, is geld verdienen met haar “juicy” knowledge. Zo geeft ze vaak vage en nieuwsgierig-makende feitjes weg, om haar volgers zo ver te krijgen te betalen voor de rest van het verhaal. “Lees verder achter de paywall”, wil zeggen dat je tegen betaling exclusieve content te zien krijgt. Met dit verdienmodel schoot Yvonne als een raket naar de influencer-top. Helaas lijkt het alsof haar verdienmodel een beetje in elkaar stort, als je haar volgers moet geloven. De betaalde content blijkt vaak inhoudloos, onregelmatig en gewoonweg oninterressant.

Rijk Hofman

YouTube-persoonlijkheid Rijk Hofman kwam voorbij in een van haar “inhoudloze” stories. Zo deelde Yvonne Coldeweijer op haar Instagram story een screenshot van een gesprek tussen een volger en haarzelf. Hierin vertelt de volger Hofman te hebben zien zoenen met zijn broer op een afterparty die veranderde in een soort orgie. Het grappigste is dat de volger eindigt met “dit is wat ik hoorde van haar (een vriendin) dus doe ermee wat je wilt”, wat natuurlijk niet echt goede journalistieke bron betekent.

Clapback

Rijk Hofman gaat er vervolgens op een vrij grappige manier mee om. In plaats van het instituut dat Yvonne Coldeweijer heet, voor de rechter te slepen, geeft hij haar een koekje van eigen deeg. Hij post een (bijna net zo) belachelijk gesprek op zijn eigen story met daarboven: “lifeofyvonne nu mensen der niet meer interressant vinden be like:”. Vervolgens is te lezen hoe iemand overdreven debiele roddel over Yvonne vertelt en zegt als bron de advocaat van de buurvrouw te hebben. Als kers op de taart staat onder het gesprek: “Bizar nieuws dit is echt waar lees verder achter de paywall voor maar 10 p/m!”.

Reality FBI

Collega juicers bij Reality FBI krijgen na het delen van Hofman’s parodie-story allerlei berichten van (ex-)spionnetjes en volgers van Yvonne. Hierin vertellen ze massaal wat er volgens hun aan de hand is. Zo zou Yvonnen wekelijks een video beloven en die belofte vrijwel nooit nakomen. En zijn de video’s die er komen vaak heel inhoudsloos. Bovendien vertelt ze meer haar eigen mening over gebeurtenissen dan dat ze met feiten of echt exclusieve nieuwtjes komt. Veel volgers haken daarom na een korte tijd van lidmaatschap alweer af. We zijn benieuwd wat Yvonne hier zelf van vindt.

Bekijk de beelden hieronder:

Yvonne Coldeweijer
Yvonne Coldeweijer
Yvonne Coldeweijer

Bron: Instagram, Youtube