Zlatan Ibrahimovic riskeert 100K boete en jarenlange schorsing!

Zlatan Ibrahimovic heeft mogelijk een enorm probleem. De voetballer is mede-eigenaar van het gokkantoor Bethard, gevestigd op Malta. Dat laat de Zweedse krant Sportbladet weten. En daar zijn FIFA en UEFA op z’n zachtst gezegd niet blij mee.

Bij het gokkantoor van Zlatan kan gegokt worden op wedstrijden in onder meer de Serie A, WK-kwalificatie en de Europa League. Dat zijn competities waaraan Zlatan zelf deelneemt, met AC Milan en de Zweedse nationale ploeg.

Tegen de regels

En dat druist in tegen de regels van de FIFA en de UEFA. Zijn stellen namelijk dat spelers die financiële banden hebben met gokbedrijven, absoluut niet mogen meespelen in competities waarop via de bedrijf gegokt kan worden.

Aandeelhouder

Zlatan werd in 2018 mede-eigenaar van Bethard. De directeur van het bedrijf, Erik Skarp, reageert op de situatie en laat aan Sportbladet weten dat de 39-jarige stervoetballer nog steeds aandeelhouder is. En daar verdient Zlatan goed aan, want volgens het AD maakte Bethard over het afgelopen jaar een winst van ruim 300 miljoen euro.

Enorme boete en schorsing

De voetballer riskeert nu niet alleen een boete van maximaal 100.000 euro, hij kan ook drie jaar worden geschorst van alle voetbalgerelateerde activiteiten. Aangezien de voetballer bij veertig is, zou dat waarschijnlijk het einde van zijn carrière betekenen.

Bron: AD

Lees ook: