Zo rijk is Europees voetballer van het jaar Virgil van Dijk

Virgil van Dijk

Virgil van Dijk wordt onlangs uitgeroepen tot Europees voetballer van het jaar. De Nederlander werd verkozen boven Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Het zal je dan ook niet verbazen dat Van Dijk zijn zaakjes financieel ook uitstekend voor elkaar heeft.

De aanvoerder van Oranje maakte in december 2017 voor 84,5 miljoen euro de overstap van Southampton naar Liverpool, waarmee hij zowel de duurste verdediger als de duurste Nederlandse voetballer ooit werd. Vorig jaar won hij met de Engelse club de Champions League.

De 28-jarige Van Dijk verdient bij zijn nieuwe club een topsalaris van 11 miljoen euro per seizoen. Volgens Quote staat hij inmiddels op een tiende plek van rijkste Nederlandse sporters, met een vermogen van 25 miljoen.

Vermoedelijk gaat hij de komende jaren nog wel een paar plekjes stijgen op deze lijst. De plekken 9, 8 en 7 worden namelijk bezet door Klaas-Jan Huntelaar van Ajax (30 miljoen), Nigel de Jong (32 miljoen) en Wesley Sneijder (39 miljoen). Sneijder nam onlangs afscheid van het profvoetbal en Huntelaar en De Jong zitten met hun 36 en 34 jaar in de winter van hun carrières.

https://www.youtube.com/watch?v=IiaUjmKujvw