Zoon van Sigrid Kaag blijkt rapper! Reageert op winst moeder in het Engels tijdens opvallend interview! (Beelden)

Sigrid Kaag had gisteren de avond van haar leven: met D66 behaalde ze het hoogste aantal zetels in de geschiedenis van de partij. De politicus kwam groot in het nieuws en ook haar zoon kreeg veel media-aandacht. Niet omdat hij óók in de politiek zit, maar omdat hij rapt.

In een interview met FunX vertelt Sigrid’s zoon Adam hoe trots hij is op zijn moeder. ‘Extreem blij en trots als haar zoon’, vertelt hij. Ook heeft hij het volste vertrouwen in Sigrid. ‘Ik heb haar erg uitdagend werk zien doen en zij klaart de klus. Minder praten en meer werken.

Rapper

Adam focust zich niet op politiek, maar op muziek. Hij is namelijk rapper en heeft al een aantal tracks gemaakt. ‘Ik weet niet hoe ik het zou doen in de Tweede Kamer‘, lacht hij. ‘Ik ben blij met mijn keuze voor muziek.‘ Toch klinkt de invloed van zijn moeder wel door in zijn lyrics. ‘Mijn tracks gaan vooral over identiteit en gelijkheidskwesties. En dat is natuurlijk erg verbonden met mijn identiteit als Palestijn‘, aldus Adam.

‘Ik heb veel geweld gezien’

Daarmee verwijst Adam naar de tijd dat hij in Palestina woonde.‘Mijn familie heeft de gevolgen van geweld moeten ondervinden. Ik heb zelf veel geweld gezien. Dus naast dat ik bewustzijn wil creëren, is het voor mij ook een uitlaatklep om mijn emoties te verwerken‘, vertelt de rapper.

In het Engels

Een bijzonder verhaal, maar toch gaat het in de commentsectie over héél iets anders. Veel mensen vragen zich namelijk af waarom Adam in het Engels praat als hij gewoon Nederlands kan. ‘Getuigt van een beetje respect als je Nederlands praat bij een Nederlandse talkshow en vooral als je moeder Nederlandse volksvertegenwoordiger wilt zijn,’ vindt iemand. En een ander reageert: ‘Deze zebi kan gewoon NL praten. Wil die interessant doen ofzo?’

Check het interview en een track van Adam op onderstaande beelden:

Bron: Instagram, YouTube