538-dj woedend op luisteraars om racisme-beschulding: ‘Een dikke middelvinger voor jullie!’

538 dj barend van deelen

Radio 538-dj Barend van Deelen is woensdagavond flink gebotst met zijn eigen luisteraars. Toen hij werd beschuldigd van racisme, na een opmerking over een K-pop band, werd hij woedend.

Van Deelen had vlak ervoor een nummer van de Koreaanse K-pop band BTS gedraaid, dat in het Engels is opgenomen. De dj zei hierover dat hij het Engels van de Koreanen maar slecht kon verstaan, wat voor een stortvloed aan reacties zorgde in de 538-inbox van luisteraars die de uitspraak xenofoob en racistisch vonden.

Hierop schoot Van Deelen gigantisch uit zijn slof: “Een hele, hele dikke middelvinger voor jullie allemaal!”, foeterde de dj van het jongerenstation richting de ‘BTS-army’. “Ik kon het gewoon niet zo goed verstaan”, legt hij verder uit, waarna hij nog maar eens uithaalt: “Jullie zijn gewoon niet goed bij je hoofd.”

Vervolgens daagt Barend van Deelen de ’12 en 13-jarige kids’ uit om aangifte tegen hem te doen en raad ze aan om zich eens in het woord ‘racisme’ te verdiepen, om uit te vinden wat het nou eigenlijk echt betekent.

Bekijk de uitbarsting van de woedende 538-dj Barend van Deelen hier:

Bron & beeld: Youtube De Telegraaf

Check ook deze pijnlijke afwijzing op de radio bij 538: