Ajax neemt in prachtig interview afscheid van de ‘Wizzard of AMS’ Hakim Ziyech (video)

afscheid Hakim Ziyech

Na vier jaar kwam er in maart van dit jaar abrupt een einde aan de periode van Hakim Ziyech bij Ajax. In deze vier jaar ontwikkelde de Marokkaan zich tot een van de beste Eredivie-spelers van de afgelopen jaren. In een prachtig interview neemt de Amsterdamse club dan ook afscheid van de ‘Wizzard of AMS’.

Hakim Ziyech

Afscheid van Hakim Ziyech

Ziyech tekende eerder dit jaar een contract bij de Engelse topclub Chelsea en hoopte de laatste maanden op een waardige manier afscheid te nemen van de Amterdamse fans. Door de uitbraak van het coronavirus werd het seizoen echter voortijdig stopgezet.

De periode de middenvelder bij Ajax verliep niet altijd even soepel. In het begin had hij moeite de harten te winnen van sommige fans, die hem nog wel eens uitfluiten en met wie het op een bepaald moment zelfs tot een confrontatie kwam. Nadat Ajax aan de hand van Ziyech in 2016 de finale van de Europa League behaalde, groeide hij toch uit tot de absolute sterspeler bij de Amsterdammers en zongen de fans hem massaal toe.

In een indrukwekkend interview, dat werd opgenomen in het Tuschinski theater, kijkt Ziyech naar beelden van zijn periode in Amsterdam, en vertelt hij hoe hij de jaren beleefd heeft.

Hakim Ziyech kwam in 2016 over van FC Twente. In het shirt van Ajax speelde hij 112 wedstrijden, waarin hij 38 keer tot scoren kwam. Op 13 februari 2020 werd bekend dat Chelsea de middenvelder per 1 juli voor 40 miljoen euro zal overnemen, een bedrag dat met bonussen kan oplopen tot 44 miljoen euro.

Bekijk hier het indrukwekkende afscheid van Hakim Ziyech hier:

Bron & beeld: Youtube, JFK