Akwasi in harde confrontatie met John de Bever “Praat normaal man!”

Akwasi in harde confrontatie

Akwasi zat voor het eerst na zijn omstreden speech op de Dam aan tafel bij een TV uitzending om uitgebreid te reageren. Akwasi blijft achter zijn woorden en kwam in een harde confrontatie terecht met John de Bever te gast bij Beau.

Staat achter uitspraken

Akwasi zegt o.a. dat hij uit zijn hart sprak op dat moment: “Ik sta achter ieder woord. Honderd procent, sterker nog: 100.000 procent” “Meestal als ik spreek op een podium script ik alles. Nu niet. Ik dacht: ik maak dit al zo lang mee, issues over gelijkheid. Ik verzet mij daar al heel lang tegen. Verzet is een belangrijk thema. Als ik dit terugkijk denk ik: ‘ja, dit is wat ik heb gezegd en wat ik al jarenlang zeg’.”

Zwarte Piet

Hij legt uit wat zijn Zwarte Piet verwijzingen betekenen “Woordkunstenaars spelen met woorden, met zinnen, met metaforen” “Op het moment dat ik dit zei bedoelde ik de organisatie Kick Out Zwarte Piet (…) Dat is een verwijzing. Binnen de hiphop in mijn teksten staan heel veel verwijzingen naar actualiteiten of instellingen. Ik verwijs naar Kick Out Zwarte Piet.”

“Ik heb het ook over gezichtsverliezen. Op het moment dat je iemand op zijn gezicht trapt is dat gezichtsverlies. Zwarte Piet voelt voor mij ieder jaar weer als een klap in zijn gezicht.”

Akwasi in harde confrontatie

De gemoederen lopen hoog op als Akwasi het gevoel krijgt dat Beau van Erven Dorens hem terechtwijst. Akwasi meent dat Beau naar hem schreeuwde en dat hij boos werd. John de Bever, die ook te gast was, riep vervolgens tegen Akwasi dat hij harder schreeuwde dan Beau. “Praat een beetje normaal man.” Akwasi: “Wie is deze gast? “

Akwasi zegt dat hij niet vaak boos wordt: “Ik ben altijd kalm, goedlachs. Ik kom niet voor het eerst op televisie. Je moet wel heel ver gaan om mij zo te krijgen. Dit komt ergens vandaan. Dat zijn sleutelmomenten. De maat wordt langzaam maar zeker vol. Ik word echt niet zomaar boos. Het pijnigt me dat zoveel mensen over mij vallen omdat ik gewoon denk van: ‘maar heb ik dan niet gelijk?’ Er is gewoon een groot onrecht wat mij aangedaan wordt. Ik kan daar niet goed tegen en dan ga ik dat uiten.”

Bekijk de discussie hieronder:

Bron: RTL, Beau, Shownieuws