Akwasi pakt laptop af van journalist na vraag over Dam-speech! Opname lekt uit! (Audio)

Akwasi is opnieuw in het nieuws na een opvallend incident. Dit keer was hij te gast bij Radio 1 waar hij het niet eens was met de vragen die gesteld werden.

Het was bij het programma Dit is de Dag van de EO. Akwasi was er om te praten over het afgelopen jaar. Maar toen het Black Lives Matter-demonstratie moment ter sprake kwam ging het mis.

Het gesprek met radio DJ Hans:

Hans: Had je die tekst uit je hoofd geleerd?”

Akwasi: “Jazeker, zeker, zeker”.

Hans: “Je was van plan dat te gaan zeggen wat je daar zei?”

Akwasi: “Ik heb gezegd wat ik heb gezegd op dat moment. Dat vond ik belangrijk. En wat ik mooi vond dat er zoveel verschillende mensen verenigd waren op dat moment”.

Akwasi heeft het nog een keer over de energie, die hij kreeg van het publiek. Hans vraagt in dat kader of de tekst die op dat moment in hem opkomt was voorbereid. Akwasi knikt instemmend. 

Hans: “Dus die bewuste uitspraken waar veel gedoe over is geweest, had je ook voorbereid?”

Akwasi stopt

Akwasi kapt dan het interview af en vraagt “Wil je deze kant opgaan? Je gaat het nu eraf halen anders heb je een probleem met mij”

De EO meldt wat daarna gebeurde: “Op dat moment trekt Akwasi alle stekkers uit de laptop van de technicus, klapt hem dicht en neemt de laptop onder zijn arm mee. Hierdoor stopt de opname. Daarna pakt hij ook de laptop van presentator Hans”

Akwasi zegt dat hij de laptops pas terug geeft als het het gewist is. Maar nu heeft de EO de opname uitgezonden “Er is lang nagedacht over de vraag of we de opname wel of niet moesten uitzenden. Er zitten veel kanten aan deze zaak waardoor we niet over één nacht ijs zijn gegaan. Maar dat een publiek figuur onze journalisten onder druk heeft gezet door spullen mee te nemen en ze vervolgens te dwingen materiaal te verwijderen, is voor ons dé kernreden geweest dit gesprek toch uit te zenden.”

Akwasi heeft schriftelijk en mondeling excuses aangeboden aan de makers van Dit is de Dag. Maar toch werd het dus uitgezonden.

Beluister hieronder het incident en het interview:

Bron: Radio 1