Skip to main content

Akwasi z’n Zwarte Piet uitspraken tijdens Black Lives Matter in Amsterdam zijn opruiend en dus strafbaar, zo meent het Openbaar Ministerie. De zaak wordt echter voorwaardelijk geseponeerd.

OM: Akwasi uitspraken zijn strafbaar

OM: De uitspraak die  Akwasi op de maandag 1 juni tijdens de Black Lives Matter demonstratie op de Dam in Amsterdam heeft gedaan, is naar het standpunt van het OM in Amsterdam ‘opruiend’ en daarmee strafbaar. Na een gesprek met de officier van justitie en zijn advocaat heeft Akwasi toegezegd publiekelijk afstand te nemen van zijn opruiende woorden.

Géén vervolging

Dat heeft hij inmiddels gedaan. Daarom heeft de officier van justitie besloten de zaak tegen Akwasi voorwaardelijk te seponeren. “Op het moment dat ik in november een Zwarte Piet zie, trap ik hem hoogstpersoonlijk op zijn gezicht” zo riep Akwasi.

Akwasi reageert:

Akwasi heeft zijn verklaring gedeeld en hoopt dat alle ophef hiermee is afgesloten: “Hierbij stuur ik jullie een verklaring over mijn uitspraken op de dam van 1 juni jl… ik hoop dat we deze kwestie hiermee kunnen afsluiten. met liefdevolle groeten, de ondergetekende

Bron: NOS, NU, OM, Twitter

Leave a Reply