Skip to main content

Volgens Alberto Stegeman heeft hij zijn heftigste uitzending ooit gemaakt. Er werden jaren gehandicapte bewoners fysiek en mentaal mishandeld op een zorgboerderij in Groningen.

Alberto Stegeman

Alberto heeft dat ontmaskerd met hele heftige beelden in Undercover in Nederland. Naar aanleiding van de uitzending worden Kamervragen gesteld.

Zorgboerderij

Het gaat om zorgboerderij Aurora Borealis in het Groningse Wedde, die werd gesloten door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Alberto: “Het was een hel voor de kwetsbare bewoners. Ze moesten “in het gevang” in een wasmand, werden vastgebonden en er werden sokken in hun mond gestopt. Een bewoner moest twee uur als vogelverschrikker staan, met een plank door zijn trui heen.”

Wangedrag

“Als hij niet luistert gewoon een klap om zijn oren geven, of een vieze luier op zijn hoofd”, is een van de heftige uitspraken van de medewerkers van de zorgboerderij in de uitzending:

Een woordvoerder van de inspectie aan Hart van Nederland: “We hebben pakweg 550 inspecteurs maar die gaan over de hele zorg. We zijn vooral bezig met waar we grote risico’s zien en daarom gaan we vooral af op meldingen en signalen van mensen. Het eerste signaal dat we kregen was van de zorgboerderij zelf dat Stegeman er was geweest. En daarna van de politie, die informatie had gekregen van Stegeman.”

Hieronder de heftige beelden:

via HvNL

Leave a Reply