Ali B keihard afgemaakt: “Hoezo aandacht nodig?”

Ali B is hard afgemaakt door Angela de Jong. Ali’s programma Op Volle Toeren trok afgelopen week maar 358.000 kijkers. Veel te weinig, zo schrijft Angela haar colums in het Algemeen Dagblad.

“Ter vergelijking: de nieuwe Bridget Jones-achtige dramaserie Kerstgezel.nl vóór hem scoorde 1,1 miljoen kijkers. Op1, dat na hem kwam, haalde er 750.000”, begint De Jong. “Een dip in de kijkcijfers veroorzaken op de grootste zender van Nederland is voorwaar een knappe prestatie. Er zijn volksstammen Nederlanders die het cijfer 1 ingebrand hebben staan in de hoek van hun tv-scherm, omdat ze nooit een seconde naar een andere zender talen. Behalve dus als Ali B in beeld verschijnt. Dan schieten ze uit hun sluimer en weten ze ineens niet hoe snel ze hun afstandsbediening moeten afstoffen en aan het zappen moeten slaan.”

De reden hiervoor is volgens Angela dat Ali B vroeger nog ‘speels, grappig en fris’ was, maar daar verandering in is gekomen. “Tegenwoordig is Ali B alleen maar bezig met zijn imago en de bv Ali B. Als hij voor de camera geen bloemen uitdeelt aan eenzame oudjes, staat hij in zijn blote bast op het podium van The Voice. Hoezo aandacht nodig?”

“Ook geeft hij dure online trainingen waarin je leert net zo succesvol te worden als hij. Hoe wanhopig moet je als ondernemer of mens zijn om geld over te hebben voor dit soort bullshit?”

Bron en beeld: AD, Shownieuws