Skip to main content

Ali B is tegenwoordig Nederland’s bekendste ‘knuffelmarokkaan’, maar voordat hij bekend werd kreeg hij ook te maken met discriminatie vanwege zijn komaf, zo vertelt hij tegenover &C.

“Ik weet nog dat ik in Almere ging wonen en uitging met mijn Hollandse vrienden, die had ik niet in Amsterdam”, aldus Ali B. “In Almere had je ineens Patrick en Joeri en allemaal namen die ik nog nooit had uitgesproken. Maar toen we naar de discotheek gingen was het nogal pijnlijk – daar kan ik nu nog emotioneel van worden – dat ik aan de deur werd geweigerd en zij niet.”

Hoewel Ali werd geweigerd, gingen zijn vrienden gewoon naar binnnen. Dit doet hem misschien nog wel het meeste pijn. Toch probeerde hij het netjes op te lossen door de politie te informeren. “Ik wist: ik heb een grote bek, maar ik ben eerlijk en een goed mens. Ik mag gewoon naar binnen. Die zei: ‘Ga maandag maar aangifte doen.’ Ik zei: ‘Maandag? Ik word nú gediscrimineerd, je moet nú iets doen.’ Toen deden zij hun raampje dicht en reden ze weg.”

Deze frustraties waren uiteindelijk Ali’s inspiratie voor het nummer ‘Geweigerd’, waarmee hij mede de fundering voor zijn verdere carrière legde. Een jaar later werd ik geboekt door diezelfde eigenaar van die discotheek.”

Bron & beeld: Het Parool, RTL Boulevard

Lees ook:

Leave a Reply