Alistair Overeem op straat gezet door UFC! Fans in shock!

Breaking nieuws: Nederlandse MMA-veteraan Alistair Overeem is ontslagen! De kickbokslegende is van de ranglijst van UFC gehaald, wat betekent dat de 40-jarige bokser op straat staat. En dat levert veel geschokte reacties op.

Voor zijn debuut bij UFC in 2011 was Alistair Overeem al een legendarische kooivechter. Niet alleen had hij een paar indrukwekkende jaren bij grote organisaties als Pride, Strikeforce en Dream op zijn naam staan, hij won in 2010 ook nog eens het zwaargewichttoernooi K-1.

Niet zoveel geluk

Tijdens zijn UFC-debuut versloeg hij publiekslieveling Brock Lesnar keihard. Helaas had de bokser daarna niet zoveel geluk; drie van de vier gevechten verloor hij.

Junior Dos Santos

Ondanks dat UFC het nieuws nog niet officieel bevestigd heeft, is Overeem al wel verwijderd uit de rankings van de organisatie. Ook Junior Dos Santos, een andere boksveteraan, is door UFC ontslagen. Hij bracht het nieuws zelf naar buiten op Instagram.

Fans in schok

Veel fans zijn geschokt door het ontslag van Overeem. ‘Ik kan het niet geloven… Overeem op straat!?’, schrijft iemand. En een ander reageert: ‘Dit klopt gewoon niet, hij is nog steeds in vorm!’. En nog een fan schrijft: ‘Overeem en Dos Santos zijn beide legends!’ Ook heeft iemand commentaar op UFC: ‘UFC had beter moeten weten hoe om te gaan met deze twee legendes. Geef ze ten minste een laatste gevecht om te lopen of verliezen.’

Begrip voor UFC

Toch hebben sommige mensen wel begrip voor de keuze van UFC. ‘Het is waarschijnlijk het beste’, schrijft iemand. ‘Ze zijn allebei flink afgestraft de afgelopen jaren. Hopelijk stappen ze volledig uit de competitie.’ En nog iemand vindt: ‘Overeem’s laatste gevecht was verschrikkelijk. Ik begrijp het wel!’

Bekijk de aankondiging en een aantal reacties hieronder:

Bron: Twitter, vechtsportinfo, MMA Junkie