Skip to main content

De Netflixserie Monster: The Jeffrey Dahmer Story is momenteel hot item. Op het internet wordt er veel over gesproken. De serie is tot op heden de meest bekeken serie van de streaming service. Het is dan ook niet gek dat naar aanleiding van de serie, er oude informatie en foto’s oprakelen. Zo zijn er bijvoorbeeld foto’s opgedoken van hoe het appartement van Dahmer eruitzag.

The Jeffrey Dahmer Story

Monster: The Jeffrey Dahmer Story vertelt het verhaal over Jeffrey Dahmer, die een stuk of 17 mannen en jongens vermoordde. Veel van deze moorden vonden plaats in zijn appartement in de Oxford Apartments Milwaukee, in de Amerikaanse staat Wisconsin. Het is opmerkelijk dat de seriemoordenaar zijn gruwelijkheden lange tijd ‘onopgemerkt’ heeft kunnen uitvoeren. In de serie zien we dat buurvrouw Glenda Cleveland vermoedde dat er iets niet helemaal koosjer was aan Jeffrey. Helaas hebben de lokale autoriteiten haar zorgen niet serieus genomen.  

Appartement

Het is duidelijk dat de makers van de serie hun huiswerk hebben gedaan. De gereconstrueerde versie van het appartement lijkt beduidend veel op het appartement dat Jeffrey Dahmer in de jaren 90 bewoonde.

Zo stond er werkelijk een ingedeukte beige bank in zijn woonkamer en bezat hij een aquarium. Verder heeft het gruwelijk blauw vat met in zuur opgeloste lichaamsdelen echt in zijn slaapkamer gestaan.

Vernietiging appartement

Jeffrey Dahmer werd in juli 1991 gearresteerd. Kort hierna verlieten meerdere bewoners hun woning. De leegstaande kamers bleven vervolgens onbewoond omdat niemand nog interesse had om daar te wonen. Ook de andere bewoners verlieten uiteindelijk het complex toen het werd opgekocht door de Campus Circle Project. Dit was een initiatief om de buurt te herontwikkelen. De bedoeling was om een kinderspeelplaats te faciliteren. Deze is nooit gebouwd. De nabestaanden van Jeffrey’s slachtoffers wilden het gebouw vernietigd zien. Vijftien maanden na de arrestatie van Jeffrey Dahmer, werd dit verzoek gehonoreerd. Tot de dag van vandaag staat de locatie leeg.

Bekijk hieronder foto’s van de woning van Jeffrey Dahmer

via Milwaukee Police
via Milwaukee Police
via Milwaukee Police
via Milwaukee Police

Bekijk hieronder hoe het complex er vandaag bij staat, en meer beelden:

Bron: YT The Tab Milwaukee Police

Leave a Reply