Zanger die 37 jaar onterecht vastzat zorgt voor tranen bij America’s Got Talent

Een man die 37 jaar onterecht vast zat, Archie Williams, zorgt voor tranen en kippenvel over de hele wereld. Hij verscheen namelijk als zanger bij America’s Got Talent en blies iedereen weg.

Zanger die 37 jaar onterecht vastzat

Archie had destijds geen geld om zich door een goede advocaat te laten verdedigen, maar zag zijn droom dit weekend werkelijkheid worden. Na zijn vrijlating auditie doen bij America’s Got Talent.

Archie: ,,Ik keek AGT altijd in de gevangenis en ik probeerde mij voor te stellen dat ik er ook een keer zou staan. En nu sta ik hier… Het is de kans van mijn leven.”

Archie Williams

Archie kwam vorig jaar maart vrij met hulp van nieuwe technologie die zorgde voor bewijzen dat hij niet de dader was. Hij werd verdacht van een verkrachting en steekpartij ruim 37 jaar geleden. ,,De dagen werden weken, de weken werden maanden, de maanden werd jaren en de jaren werden decennia.”

Archie zong ‘Don’t Let the Sun Go Down on Me’ en de jury en publiek braken volledig van emotie. ,,We houden van je”, was de reactie vanuit de zaal.

Simon Cowell zei: ‘Dit is Archie Williams. Ik zal deze auditie de rest van mijn leven nooit vergeten. En ik zal nooit meer op dezelfde manier naar dit nummer luisteren. ’

Bekijk hieronder de auditie:

Bron: AGT, DenD