57444536 bsr agency scaled 1

Argentinië wereldkampioen na beste WK finale ooit (Video's)

Net binnendec 18 2022, 18:56
Een absolute thriller WK finale in Qatar, die nu al de beste ooit wordt genoemd. Argentinië heeft het WK voor de derde keer gewonnen na een ongelooflijke 3-3 en penalties tegen Frankrijk.

Argentinië wereldkampioen

Na een 2-0 voorsprong door Messi en Di Maria in de eerste helft kwam Frankrijk terug op 2-2 in de tweede helft, beide goals werden gemaakt door superster Mbappé. Deze late comeback deed denken aan Nederland tegen de Argentijnen in de kwartfinale met Wout Weghorst.
In de verlenging scoorden Mbappé en Messi nog elk 1 keer. Messi bracht Argentinië op voorsprong, maar Frankrijk kwam maakte dus wéér gelijk: via een penalty van Mbappé, die als tweede speler ooit een hattrick in een finale op een WK maakte.
Uiteindelijk moesten er na 120 minuten en een 3-3 stand penalties worden genomen. Argentinië nam de penals beter en wint het WK.