Avondklok officieel aangekondigd door Rutte! Extra maatregelen bekend!

Premier Rutte heeft zojuist de avondklok officieel aangekondigd. Ook zijn er extra maatregelen bekend gemaakt in een persconferentie.

Avondklok

De tweede kamer moet nog officieel instemmen over de klok, maar verwacht wordt dat de klok dus vanaf vrijdag of dit weekend al in zal gaan. ,Ik wil het niet, niemand niet. Maar we denken wel dat het nodig is en vragen daarom steun in de Tweede Kamer.”

De tijden van de avondklok zijn bevestigd: tussen 20:30 ‘s avonds en 4:30 uur ‘s nachts. Daarmee hoopt het kabinet de corona pandemie effectiever te bestrijden.

Extra maatregelen

Ook nóg minder visite en nóg beperkter reizen is aangekondigd: ,,Het dringende advies om thuis per dag niet meer dan twee gasten vanaf 13 jaar te ontvangen wordt verder aangescherpt. Het kabinet adviseert dringend om per dag niet meer dan één gast vanaf 13 jaar te ontvangen en maximaal één bezoek per dag af te leggen. Hierbij blijven de bestaande uitzonderingen, bijvoorbeeld ten behoeve van kwetsbare personen, in stand.” 

“We moeten nu ons uiterste best doen om een derde golf voor te blijven. De coronacrisis gaat onder ons huid zitten. We zijn corona-moe. Ik ook” “Maar wat we nu vragen, gaat heel veel opleveren.”

Hieronder de maatregelen op een rij en LIVE de toelichting:

Rutte LIVE aan het woord:

Bron: AD, NU