Avondklok vanaf donderdag mogelijk! Extra maatregelen aangekondigd!

Het kabinet gaat woensdag extra maatregelen nemen in de strijd tegen de corona besmettingen en de nieuwe Britse variant. Dat heeft Hugo de Jonge zojuist laten weten.

Avondklok vanaf donderdag?

De meest gevreesde en ingrijpende maatregel is de avondklok. Of die er ook komt is nog niet zeker. Woensdag wordt een nader advies van het OMT verwacht en donderdag zou de avondklok ingezet kunnen worden, zo meldt politie in het NRC.

Politie zou al aangepaste roosters hebben voor de avondklok van 20 tot 04 uur “Er zal minder tijd en ruimte zijn voor het houden van een vinger aan de pols bij jongeren in de wijk. Om ze op het goede spoor te houden”

De Tweede Kamer had tot nu toe geen meerderheid voor de ‘ingrijpende avondklok maatregel’.

Extra maatregelen aangekondigd

Ook kijkt het kabinet naar het beperken van bezoek thuis. Dat zou van twee gasten maximaal naar één kunnen.

Verder zouden er reisrestricties kunnen komen. bijvoorbeeld dat mensen niet hun provincie mogen verlaten, behalve bij hoge uitzondering.

,,Mensen zijn het al zat, laat staan als je hun rondje wandelen of hardlopen ’s avonds af gaat pakken,’’ zegt een ingewijde tegen het AD over de gevolgen van de avondklok . ,,Dan zouden ze wel eens zoiets kunnen hebben van: lazer dan maar op met die andere maatregelen, ik kap ermee.”

Bron: AD, WNL