Skip to main content

Een bejaard koppel uit de Amerikaanse staat Michigan is zo goed als tegelijkertijd overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Binnen een minuut na elkaar bliezen ze hun laatste adem uit.

Patricia en Leslie McWaters waren al 47 jaar samen. Patricia werd als eerste ziek en ondanks dat ze zich niet goed voelde, kreeg ze te horen dat ze in thuisisolatie moest. Na een week moest het stel zich per ambulance naar het ziekenhuis worden afgevoerd, omdat de situatie van hen beiden verslechterde. Daar lagen ze een week, voordat ze afgelopen week overleden. De ziekenhuismedewerkers noteerden voor allebei dezelfde tijd van overlijden: dinsdag 24 november, 16.23 uur.

Een van hun dochters verklaart: “Ze deden echt letterlijk alles samen en ondanks dat we in shock zijn, als we er echt goed over nadenken, is het ook weer niet heel verrassend omdat ze altijd samen waren en ze zoveel plezier in het leven hadden.”

“Mensen die hen kennen weten dat mijn moeder als eerste ging en gezegd moet hebben: ’Het is tijd om te gaan!’”, aldus de dochter. Leslie werkte zelf haar hele leven in de verpleging. “Zelfs in de hemel zal mijn moeder levens blijven redden. Dat betekent zoveel voor mij.”

Bron & beeld: De Telegraaf

Leave a Reply