Ben Saddik wint Toernooi met gebroken hand! Is klaar voor Rico!

Ben Saddik Adegbuyi glory 62

Jamal Ben Saddik stond zaterdagavond in de finale van het zwaargewichttoernooi van Glory in Rotterdam tegenover de Roemeen Benjamin Adegbuyi. De Belgische Marokkaan brak hierbij in de eerste ronde zijn rechterhand, maar vocht door en wist nog in dezelfde ronde te winnen.

Nadat hij zijn hand brak, vroeg de 123 kilo zware en 2,05 meter lange kickbokser om een adempauze. “Ik schrok er een beetje van, omdat ik het wel echt voelde”, zegt Ben Saddik tegen RTV Rijnmond. “Maar daarna dacht ik gelijk: je hebt nog een andere hand en twee benen, ga er gewoon vol voor en geef de fans wat ze willen.”

Dankzij de overwinning op Glory 62 mag de 28-jarige Ben Saddik, die vorig jaar voor de tweede keer in zijn leven schildklierkanker overwon, de kampioen zwaargewicht Verhoeven uitdagen. In december vorig jaar won Verhoeven nog het titelgevecht van Saddik, door hem in de vijfde ronde een technische knock-out te verslaan. Be Saddik’s Nederlandse trainer Nick Hemmers denkt echter dat zijn pupil er klaar voor is. “Vorig jaar was hij nog ziek, nu niet meer. Hij is overal vanaf en ik merk dat hij mentaal echt sterker is geworden.”

Ook Ben Saddik zelf zegt klaar te zijn voor een nieuwe confrontatie. “De volgende in de rij is Rico“, zegt hij tegen De Telegraaf. “Ik heb nu meer ervaring en ben sterker dan een jaar geleden. Ik ben klaar voor hem.”

Bekijk hier het hele gevecht tussen Jamal Ben Saddik en Benjamin Adegbuyi en daaronder het interview na de fight:

https://www.youtube.com/watch?v=1Gici4gUlME

https://www.youtube.com/watch?v=TZVdtCmGrMw