Boef, Lil Kleine, Ronnie Flex, Ali B verhoord voor wangedrag! “Ze kunnen opgepakt worden”

Boef, Lil Kleine, Ronnie Flex, Ali B verhoord voor wangedrag! “Ze kunnen opgepakt worden”

Een aantal grote namen van rap scene moet binnenkort voor de rechter verschijnen. Zo worden o.a. Boef, Lil Kleine, Ronnie Flex, Ali B onder ede verhoord voor wangedrag.

Boef, Lil Kleine, Ronnie Flex, Ali B verhoord voor wangedrag

De rappers moeten onder ede vragen beantwoorden van de Stichting Music #MeToo over hun vermeende wangedrag. Ook de bestuurders van Warner Music en SPEC zijn opgeroepen voor een getuigenverhoor. Zo wordt bevestigd door de partijen.

Ze kunnen opgepakt worden

Stichting Music#MeToo is blij met de verzoekschriften. Ze reageren met: “Dit is fantastisch nieuws. De getuigen moeten nu onder ede verschijnen. Indien de getuigen niet komen opdagen, dan zullen zij op verzoek van de rechtbank worden opgepakt. Ik heb het in 2019 al gezegd en ik zal de boodschap van mijn cliënt weer herhalen: meer respect voor vrouwen en meisjes, geen discriminatie of belediging en geen antisemitisme meer in de muziekindustrie. Dat is onze opdracht en dat gaan we regelen.”

‘Wangedrag’

De stichting meent dat rappers, labels en managers verantwoordelijkheid moeten nemen tegen ‘wangedrag’ van artiesten. “Het gaat niet om de songteksten, die vallen onder artistieke vrijheid. Maar als je als artiest bij een benzinepomp een vrouw tegenkomt, is het niet normaal haar uit te maken voor hoer.”

De stichting wil van Boef en Ronnie Flex weten of ze zijn gewezen op de ethische code. Verder willen ze weten of ze zich bewust zijn van de impact van hun uitspraken. Ook willen ze meer rappers spreken zoals Frenna, Emms en meer.

Hieronder meer info:

Bron: Telegraaf, Shownieuws