Skip to main content

Lachgas is razend populair tegenwoordig bij jongeren en artiesten zoals Boef, maar gelukkig beginnen steeds meer mensen zich te realiseren hoe gevaarlijk het ook is. Afgelopen week werd bekend dat er tientallen mensen in Nederland verlamd zijn geraakt door de drug en ook een volger van Boef behoord daar toe. Hij attendeert de rapper op de gevaren en krijgt een opvallende reactie terug.

De volger heeft hoogstpersoonlijk de heftige gevolgen van lachgas ondervonden en besluit daarom een DM naar Boef te schrijven waarin hij zijn verhaal doet. “Yo bro, stop met die ballonnen man, ik ben er verlamd door geraakt! Ik kan niet meer lopen zoals vroeger. Slik B12-pillen, anders loop je straks net zo f*cked op als ik.”

Boef wil jeugd wakker schudden

Boef lijkt inmiddels ook van gedachte veranderd en besluit een reactie te geven op de DM’s van zijn volger. Hij laat weten dat hij, in tegenstelling tot vroeger, geen lachgas meer gebruikt. “Ik ben sowieso al gestopt. Ik hoop dat dit de jeugd een beetje wakker schud. Die shit is faya man,” schrijft hij bij de DM’s op zijn Instagram-story.

Dwarslaesie opgelopen

Vorige week werd bekendgemaakt dat maar liefst 64 mensen in Nederland een dwarslaesie hebben opgelopen door het gebruik van lachgas. De drug zorgt voor een tekort aan vitamine B12 en dat kan gevaarlijke gevolgen hebben. Zelfs de minister van Volksgezondheid heeft zich er tegen uitgesproken. “Lachgas wordt steeds vaker en in grotere hoeveelheden gebruikt als drug, met name door jongeren. Met grote risico’s voor hun eigen gezondheid, maar ook voor anderen, bijvoorbeeld in het verkeer”, stelt hij. Het kabinet is ook van plan om actie te ondernemen tegen het gebruik van de drug en wil deze mogelijk geheel gaan verbieden.

Steeds meer mensen beginnen inmiddels (gelukkig) de gevaren van lachgas in te zien. Hopelijk draagt Boef hier een steentje aan bij! Bekijk hieronder zijn betoog.

Vorig jaar verraste Boef ex-vriendin Selma Omari met een dik cadeau:

Leave a Reply