Club Blu Rotterdam moet wéér dicht na nieuwe incidenten, Eigenaar reageert!

Opnieuw gaat Club Blu Rotterdam dicht voor een tijd. Burgemeester Aboutaleb heeft hiertoe besloten na twee nieuwe incidenten dit jaar. Dit meldt Rijnmond zojuist.

Het gebeurde in het weekeinde van 1 en 2 februari. Incident 1 ging om de mishandeling van een bezoeker. Een man sloeg op 1 februari namelijk een bewaker, waarna hij door twee bewakers de zaak uitgeslagen werd. Daarbuiten kreeg hij nog meer klappen.

Incident 2 gaat om het trekken van een vuurwapen voor de deuren van de club. Dat gebeurde op zondag 2 februari. De man met het pistool is weggerend en niet meer achterhaald. Politie meldt dat het hoogstwaarschijnlijk gaat om een echt vuurwapen.

De club moet nu voor 3 maanden dicht. Eigenaar Ibrahim Yüce reageert: “Dat gedrag van de beveiligers kan niet. Ik wil ook niet meer dat die mensen bij mijn bedrijf worden ingezet. We hebben ook contact opgenomen met de man die is gewond geraakt. We hebben hem ook een schadevergoeding betaald.”

“Bij het tweede voorval gaat het wél om een nepwapen. En het is ook buiten gebeurd. Daar kan ik of mijn personeel toch iets aan doen. Ik ben niet verantwoordelijk voor wat mensen op de openbare weg doen.”

Yüce meent dat het nu een strijd is geworden tussen gemeente Rotterdam en hem. “Maar al die rechtszaken heb ik gewonnen. Ik heb zelfs al een geldbedrag van de gemeente ter compensatie voor die sluiting gekregen. De gemeente wilde daarnaast het huurcontract opzeggen. Ook die zaak heb ik gewonnen. En ook nu stappen we weer naar de rechter.”

Hieronder enkele van de incidenten afgelopen jaren: