“Contant geld gaat snel verdwijnen”, zegt baas pinautomaten Engeland

contant geld

Contant geld snel zal verdwijnen in het land, waarschuwt de baas van het grootste pinautomatennetwerk van het Verenigd Koninkrijk. John Howells, directeur van Link, zegt dat, “Het gebruik van cash daalde met 40 procent – en nog steeds daalt. Sinds het begin van de pandemie vanwege het willen minimaliseren van het besmettingsgevaar.” Sterker nog, Howells voorspelt dat er binnen vijf jaar geen contant meer in de omloop zal zijn als er niets aan gedaan wordt.

Contant geld

Tegen de Engelse krant zei hij: “De kosten van de infrastructuur van contant geld, waaronder pinautomaten en houders van grote hoeveelheden cash is enorm. Deze bedraagt ruim vijf miljard pond per jaar. Deze infrastructuur zal beginnen uit elkaar te vallen, tenzij er iets tegen gedaan wordt. We kunnen nu al zien dat pinautomaten dichtgaan in een zorgwekkend tempo.”

Tientje

In een rapport voorspellen ze dat slechts een op de twintig transacties met contant geld zal plaatsvinden in 2031. Veel jonge mensen in stedelijke gebieden zullen zich niet meer kunnen herinneren wanneer ze voor het laatst een tientje in hun portemonnee hadden. Daarentegen zullen ongeveer vijf miljoen mensen, voornamelijk ouderen, mensen op het platte land en mensen met lagere inkomens, nog afhankelijk zijn van contant geld.

Vijf tot tien jaar

Howells is bang dat deze mensen achter zullen blijven. Er moet meer worden ondernomen om ze te helpen zich aan te passen. Er zijn nog te veel mensen echt afhankelijk van contant geld. “We hebben vijf tot tien jaar om digitaal betalen voor iedereen werkbaar te maken. We moeten beginnen te plannen hoe we dit moeten doen.”, zei hij.

Bekijk de beelden hieronder:

Beeld: Pexels

Bron: LADBible