Corona blijkt sperma te beïnvloeden, dokters waarschuwen: ‘Word niet te snel zwanger’

corona

Het corona virus neemt letterlijk alles over in ons leven. Het virus heeft onze gehele maatschappij veranderd naar de ‘anderhalve meter samenleving’ en het heeft natuurlijk ontzettend veel invloed op de volksgezondheid gehad. Niet alleen op je longen, zoals we eerst dachten, maar nog op veel meer! Zo wijst nieuw onderzoek uit dat het corona virus ‘een ravage’ aanricht in het sperma van mannen.

Word niet kort na besmetting zwanger

Onlangs deelde actrice Victoria Koblenko al dat zij spontaan last van geheugenverlies begon te krijgen, nadat zij corona heeft gehad. Dit is al één van de symptomen waar we niets van wisten, net als het feit dat corona het zaad aan kan tasten. Zo beschrijven doktoren dat mannen die het virus hebben gehad, veel minder zaad hebben dan mannen waarbij dit niet het geval is. Ongeveer tien procent van hoeveel zaad er normaal aanwezig zou moeten zijn. Daarnaast is het zaad door corona minder beweeglijk en vervormd. Het goede nieuws is wel dat dit tijdelijk is. Na ongeveer vier tot zes maanden wordt de hoeveelheid en de substantie van het zaad weer ‘normaal’. Dan beginnen de spermacellen zich namelijk te herstellen.

Professoren adviseren mensen die corona hebben gehad dan ook niet te kort na de besmetting zwanger te raken. Wacht hier dus even vier tot zes maanden mee, dan weet je in ieder geval zeker dat het zaad gezond is!

Meer weten over het verband tussen corona en spermacellen? Bekijk dan deze video!

Bron: Welingelichtekringen
Beeld: Live Science