Skip to main content

De plannen van het kabinet voor een versoepeling van de corona maatregelen zijn gelekt. Dat meldt althans een bron aan het AD, RTL Nieuws.

Corona-Maatregelen tot September

De versoepelingen zijn echter wel onder voorbehoud dat er geen nieuwe corona-uitbraak meer komt. Het crisisteam zou het volgende ‘draaiboekje’ hebben en dan zouden de Corona-Maatregelen tot September ongeveer als volgt uit gaan zien: 

Vanaf 11 mei:

Contactberoepen mogen weer aan de slag: kappers, voetverzorgers, masseurs moeten wel op afspraak werken. En er moet 1,5 meter afstand worden gehouden. Groepen van 10 personen worden toegestaan, maar dus wel met 1,5 meter afstand. 

Buitensport mag ook weer, met hetzelfde voorbehoud. Het gaat dan dus vooral om niet-contactsporten, zoals tennis en golf.  ‘Blijf thuis als je gezondheidsklachten hebt’.

Vanaf 1 juni:

Terrassen gaan weer open, net als strandtenten. Restaurants mogen weer gasten ontvangen, maar alleen op reservering. Het maximum aantal gasten is dan 30. Bioscopen en theaters gaan ook open, ook met max. 30 bezoekers. Ook voor poppodia wordt de mogelijkheid bekeken. Middelbare scholen beginnen 2 juni, ook weer.

Openbaar vervoer gaat ook weer normaal rijden, reizigers moeten vanaf 1 juni wel verplicht een mondkapje dragen. Het mag daarbij ook gaan om niet-medische mondkapjes.

Vanaf 1 juli:

Vakantieparken en campings mogen weer open. Maar ook zij krijgen een maximum aantal gasten opgelegd.

Vanaf 1 september:

Sauna’s, seksclubs en de laatste sportclubs mogen weer openen. Ook in de zaal.

Ook in veel meer landen zijn er eindelijk versoepelde maatregelen:

Bron: NOS, AD, RTL Nieuws

Duitsland had vorige week al de coronamaatregelen versoepeld. Dat pakte volgens Angela Merkel goed uit. Het verloopt gunstig ondanks de vermindering van beperkingen. Het aantal nieuwe infecties blijft laag, zei Merkel.

De Duitse Bundesliga gaat zelfs in mei weer van start. Merkel heeft het startsein gegeven voor een hervatting van de competitie.

Leave a Reply