Skip to main content

Afgelopen weekend was het weer druk op Museumplein in Amsterdam. Dave Roelvink was er een paar keer bij en belandde midden de rellen. Hij had afgezworen om er aan mee te doen maar raakte er min of meer toch weer bij betrokken.

Dave Roelvink bij Museumplein

Dave reed namelijk in de buurt en kwam de waterkanon wagen van de politie tegen die klaar stond om ingezet te worden. Hij kon het niet laten om er een filmpje van te maken. “Moet je nou eens kijken wat ik tegenkom ouwe”

Protest demonstratie

En dat is niet toevallig: De politie moest zondagmiddag inderdaad opnieuw ingrijpen bij demonstraties op het Museumplein. Dit gebeurde nadat het “koffiedrinken” met DJ’s en muziek in een soort parkfestival dreigde te veranderen.

Dave kwam in januari in opsraak met zijn filmpjes van de rellen. Hij had zelfs valse politieperskaarten. Hij stopte echter en meldde: “Ik ben dit begonnen omdat ik het leuk vond om te doen en omdat jullie er heel leuk op reageerden, maar ik krijg er zo veel negatieve aandacht van, daar heb ik zelf geen trek in en zit ik niet op te wachten. Het is een hele moeilijke tijd, het is moeilijk genoeg voor iedereen. Dus helaas ben ik er niet meer bij als reporter.”

Bekijk de video van Dave en de demonstratie van afgelopen weekend:

Dave in januari:

Bron: Shownieuws, Youtube

Leave a Reply