2017, het was het jaar van de finessers, scammers en petty moves. Om nog even stil te staan bij deze gebeurtenissen heb ik een lijstje voor jou gemaakt met een aantal finessers waar we voordat we 2017 afsluiten nog even aan terug moeten denken.

1. Blac Chyna

Blac Chyna is dit jaar wel echt de finesser van het jaar. Rob Kardashian en Chyna gingen verloofd en als kersverse ouders van Dream Kardashian het nieuwe jaar in. En dat terwijl Chyna vlak voor het nieuwe jaar de benen nam, met de spullen én hun dochter. Rob ging LOS op snapchat, maar een week later gooiden de twee een foto online waar ze gezellig de feestdagen samen doorbrachten. Zo ging het nog een tijdje door, niemand keek meer op van de tijdelijke break-ups. En toen ging het mis. Rob Kardashian nam het internet om los te gaan over de moeder van zijn dochter. Ze zou drugs gebruiken, vreemd gaan en hun dochter verwaarlozen. Als reactie op deze daden postte hij naaktfoto’s van Chyna. Chyna waardeerde dit niet en liet via Snapchat weten dat hier niets van waar was. Rob zou haar juist verwaarlozen en mishandeld hebben. Uiteindelijk liep het helemaal uit de hand, Chyna blijkt Rob alleen gebruikt te hebben voor zijn geld en om zijn zusje Kylie terug te pakken. Als reactie op de naaktfoto’s heeft ze Rob uiteindelijk aangeklaagd. Wat zullen de verjaardagen van hun dochtertje gezellig zijn.

Hate her or love her, hiermee is Blac Chyna wel de queen van petty moves dit jaar. Hier vind je nog even een herinnering aan wie ze was voor alle fame.

2. Big Shaq

Man’s not hot, of nou ja, man ging wel erg hot dit jaar. Het typetje van comedian Michael Dapaah is binnen een paar maanden uitgegroeid tot een heuse sensatie. Als je dan geen plekje in de lijst van ‘Finessers van het jaar’ verdient weet ik het ook niet meer. Iedereen kent het nummer ‘Man’s not hot’ onderhand wel. Nadat de comedian viral ging nam hij een clip op. In de clip zie je Big Shaq met een aantal grote artiesten, onder andere onze eigen Broederliefde. Waarschijnlijk zal dit dan ook het laatste niet zijn wat we van Shaq gaan horen. Om in de feestsfeer te komen heeft hij een kerstversie van zijn grote hit uitgebracht. Enjoy!

3. Cardi B

She makes money moves. Dit was HET jaar van Cardi. Met haar nummer 1 hit ‘Bodak Yellow’ was ze niet weg te denken uit alle charts. Naast het succes in haar carriere heeft ze op het gebied van liefde ook succes gehad. Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen welke rapper haar ten huwelijk heeft gevraagd. 2017 was het jaar van Cardi en als er iemand een plek in de top 3 verdient is zij het wel. Omdat de reactie van Cardi zo heerlijk is om naar te kijken kun je er hier nog eventjes van genieten:

4. Boef

Boef heeft het dit jaar lekker gedaan. Zijn album ‘Slaaptekort’ deed het erg goed. Meest gestreamde Nederlandse artiest in 1 dag, meest gestreamde Nederlandse artiest ooit, zo kan ik nog wel even doorgaan. Boef wist dit jaar vele records te behalen. daarnaast ontstond er nog enige commotie om de beef tussen hem en Opa Norma. Opa Norma zou het verleden van Boef gaan exposen, maar Boef laat zich niet kennen. Check hieronder wat allemaal gebeurd is.

 

5. Keaton Jones’ ouders

Zo kort voor het eind van het jaar wist iemand ons allemaal in de maling te nemen. Nou is het niet helemaal eerlijk om Keaton zelf daar verantwoordelijk te stellen, hij is pas 11 jaar oud. Toen de video van de jongen viral gaan raakten hij iedereen keihard in z’n feelings. Maar toen kwamen er rare verhalen boven tafel. Op Facebook stond er een foto waar zijn moeder poseerde bij de confederate flag. Daarnaast bleek zijn vader, voor hij vast kwam te zitten voor mishandeling, bij een racistische gang hoorde. Heel het internet ging los en als Keaton nog niet genoeg gepest werd was dat nu wel het geval. De jongen is sinds zijn video niet meer naar school geweest.

Zijn moeder heeft kort na de video een GoFundMe opgestart en heeft $60.000 opgehaald. Toen het nieuws over de familie naar buiten kwam dat ze racistisch waren en er zelfs werd gezegd dat hij gepest werd omdat hij zelf racistisch was, werd het geld meteen bevroren. Of de video dus alleen gemaakt is om geld op te halen is niet helemaal duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat er duidelijk meer aan de hand is dan alleen het pesten. Hier wordt het verhaal over de jongen zijn vader vertelt.

 

6. Rihanna

Om Rihanna kon je dit jaar niet heen. Dit jaar werkte RiRi niet alleen aan haar collab met Puma, er was meer. Ze wist het internet bijna te breken met de intieme foto’s met haar billion dollar boyfriend. Daarnaast bracht ze dit jaar haar eigen make-up lijn uit. Wat haar lijn onder andere erg populair maakte was dat ze 40 verschillende kleuren foundation aanbied. Binnen een maand was het bedrijf $72 miljoen waard. En hier stopt het nog steeds niet. Dit jaar waren de opnames voor de nieuwe Ocean’s film en dit keer bestaat het team uit vrouwen. Rihanna is een van deze dames en speelt een grote rol in de film. Where does it end?

 

7. Jay-z

Je zou Jay-z misschien niet meteen als finesser zien, maar laten we even heel eerlijk zijn. Stel, je bent de enige gelukkige persoon op aarde die met Beyoncé trouwt, dan ben je op zich best lucky. Maar Jay-z zag dat kennelijk anders. Toen Beyoncé ‘Lemonade” uitbracht begon het speculeren, wat was daar gebeurd? Dit jaar kwam Jay-z met een antwoord op dit album en gaf daarmee toe dat hij vreemd was gegaan. Pijnlijk. Ondanks zijn affaire hebben de 2 wereldsterren hun relatie toch weten te redden. Daarmee ben ik van mening dat Jay-z wel een finesser MOET zijn. Ik bedoel kom op, als jij vreemd gaat terwijl je getrouwd bent met fucking Beyoncé en je weet de relatie nog te redden, dan heb je game! Laat het wel de laatste keer zijn Jay, er staat een lange rij om je plek in te nemen.

8. BhadBhabie

Wie? Ja, BhadBhadie. Misschien zegt die naam je niet zoveel, does Cash me Outside ring a bell? Misschien denk je niet zo snel aan haar bij de finesser van het jaar. Maar dit meisje zit niet stil. Dit jaar heeft zij meerdere songs uitgebracht en tekende zij zelfs een contract bij Atlantic. Volgens bepaalde bronnen zou het 14-jarige meisje nu al zo’n $10 miljoen waard zijn. Als je binnen een jaar van obnoxious tiener meisje naar multimiljonair gaat dan doe je ondanks alle haters toch iets goed. Kun jij het ook niet geloven? Dit is wat deze dame nu doet, enjoy:

9. Angelina look-a-like

Toen er foto’s van Sahar Tabar viral gingen was iedereen het over één ding eens: ze lijkt NIET op Angelina. Op de foto’s leek ze eerder op een heuse zombiebruid. Maar het internet zal het internet niet zijn als er niet meteen research gedaan werd. En toen kwam de waarheid boven tafel: de dame loog. De foto’s waren bewerkt. Op nieuwe foto’s bleek ze helemaal niet op een zombie te lijken. Het meisje reageerde en vertelde dat ze make-up en photoshop gebruikt voor deze foto’s. You got us all girl!

10. Remy Ma

Het was een beef die al lang bestond, maar dit jaar kwam hij tot zijn toppunt. Nadat Nicki Minaj in een aantal tracks uithaalde naar Remy besloot Remy te reageren. En hoe ze dat deed. De rapper bracht ‘Shether’ en ‘Another One’ uit en haalde hierin keihard uit naar Nicki. Nadat de beef daarna op social media verder ging bracht Nicki uiteindelijk ook een diss uit, ‘No Frauds’. Wie de beef heeft gewonnen is bij de BET-awards gebleken. Nicki won 7 jaar op rij de BET award voor beste vrouwelijke MC. Dit jaar nam Remy deze prijs in ontvangst. Voor haar reden genoeg om in haar speech nog even uit te halen naar Nicki: “Y’all bitches got fat while we starved, shots in your ass, pads in your bras. Y’all some liars, it ain’t no facts in your songs, and yeah, that crown is coming back to the Bronx.”

 
Zelf nog finessers in gedachten? Zet ze erbij in de comments.