Afgelopen donderdag speelde Wesley Sneijder zijn laatste wedstrijd voor Oranje, in het gewonnen oefenduel met Peru (2-1). Na clubs als Ajax, Real Madrid en Galatasaray, voetbalt de 34-jarige Utrechter momenteel voor het grote geld in Qatar. Toch hoeft hij het voor het geld al een tijdje niet meer te doen.

In een interview met Voetbal International, zei Sneijder onlangs: ‘Dit is een heerlijk leven. Ik ken de commentaren over het grote geld in Qatar. Tuurlijk, ik verdien hier een hartstikke mooi salaris. Maar als ik puur financiële afwegingen had gemaakt, had ik nu ergens anders gezeten. In China kon ik een veelvoud verdienen van mijn huidige salaris. Echt héél veel meer. Maar het dagelijkse leven is voor mij óók belangrijk. Ik denk niet dat ik in China net zo gelukkig zou zijn. Het leven hier is comfortabel, criminaliteit is er nauwelijks en ik heb in korte tijd veel nieuwe vrienden ontmoet, van lokale mensen tot Nederlandse expats.’

Bovendien houdt Wesley zich met veel meer dingen bezig dan alleen voetbal. “’In de ochtend ben ik met mijn activiteiten buiten het voetbal bezig. Ik heb een constructie-bedrijf in Turkije, waarmee we appartementencomplexen in Istanbul gaan bouwen. In China heb ik sinds een paar jaar Sport8, gericht op het jeugdvoetbal daar. Daaraan gekoppeld zit het bedrijf vSport Chain, waarmee we onlangs ook de markt van de cryptomunt zijn opgegaan. Ik heb mijn restaurant in Ibiza.”

Bij elkaar opgeteld verdiende Sneijder in zijn (voetbal)carrière al zo’n 37 miljoen euro.

Dit is waar Wesley Sneijder zijn geld aan uitgeeft:

Check ook een terugblik op de 16 jaar van Sneijder in Oranje:

Wesley Sneijder neemt indrukwekkend afscheid van Oranje!