Dit is waarom je je AliExpress pakketje wellicht niet gaat ontvangen!

AliExpress pakketje

Zit je al een tijdje te wachten op een AliExpress pakketje dat maar niet geleverd wordt? Dat kan kloppen. Jan van der Kraan, een Nederlander uit Sittard, heeft over de Belgische grens bij Maastricht namelijk een gestolen vrachtwagen met duizenden pakketjes gevonden.

Jan, die als urban explorer beelden maakt van verlaten plekken, stuitte met zijn camera op de vrachtwagen en besloot een kijkje te nemen. Toen zag hij dat er twee mannen door de pakketjes aan het zoeken waren. “Toen ze mij aan zagen komen lopen met mijn camera in mijn hand, gingen ze er rennend vandoor”, vertelt Jan tegen het Algemeen Dagblad.

“Er zat van alles tussen, van een voorbinddildo tot gepersonaliseerde items”, vervolgt de Limburger. “Zo lagen er bijvoorbeeld bedrukte telefoonhoesjes tussen en handdoeken met familiefoto’s erop.” De meeste pakketjes waren geadresseerd voor Nederland.

Toen Jan zag dat het zeil van de trailer was opengesneden en de nummerplaten verdwenen waren, beseft hij dat de vrachtwagen gestolen was en belde hij de politie in Luik. “Maar daar spreken ze alleen Frans en dat kan ik niet verstaan. Daarna heb ik de politie in het naastgelegen Riemst gebeld, maar omdat Riemst niet zoals Luik in Wallonië ligt, konden ze me niet helpen. Ze wilden het ook niet aan hun collega’s in Luik doorgeven.”

Mocht je dus al enige tijd op je pakketje zitten te wachten, is het slim om misschien even contact op te nemen met AliExpress.

Check de beelden van de ontdekking van de AliExpress pakketjes hier:

Bron & beeld: AD.nl, RTL Nieuws

Dit AliExpress pakketje zal er in ieder geval niet tussen hebben gezeten: