Een goede Youtuber pakt tegenwoordig (veel) meer views dan een gemiddeld tv-programma. Jaarlijks verzamelen ze miljoenenviews, wat hen ook heel veel geld oplevert. Het wordt steeds Maar hoeveel verdien je nou eigenlijk met Youtube? Dit is de top 5 Youtubers met het hoogste inkomen van 2018:

5. KSI – 1,4 miljoen per jaar

Met maar liefst 19 miljoen abonnees kan KSI zeggen dat hij de grootste Youtuber is van de UK. Op dit moment is hij veel bezig met boksen en heeft hij gevechten met onder andere Youtuber en bokser Logan Paul. Hij focust dus iets minder op Youtube, maar zijn fans blijven hem trouw.

4. Shane Dawson – 2,5 miljoen per jaar 

Shane is begonnen met korte, grappige sketch video’s op Youtube. Later maakte hij ook parodies op bekende nummers. Dit sloeg aan en in korte tijd is hij gestegen naar 16 miljoen abonnees. Op dit moment maakt hij veel verschillende content. Zijn video’s worden gemiddeld 7 miljoen keer bekeken.

3. Logan Paul – 2,6 miljoen per jaar

Een tijd lang domineerde Logan met zijn broer de hele Youtubescene. Hij is een internetsensatie met een trouwe fanbase. Op dit moment heeft hij 18 miljoen abonnees. Hij maakt verschillende soorten video’s, die vooral hilarisch zijn om naar te kijken.

2. MrBeast – 2,8 miljoen

Ook wel bekend als Jimmy Donaldson is een Amerikaanse Youtuber, met maar liefst 8 miljoen abonnees. Hij staat bekend om zijn opvallende video’s, waarin hij gulle donaties doet aan fans. Ook doet hij veel bizarre challenges.

1. Ninja – 3 miljoen per jaar

Zijn echte naam is Tyler Blevens en maakt vooral gamevideo’s. Hij is de snelgroeiende Youtuber van de wereld. Op dit moment heeft Ninja bijna 18 miljoen abonnees.