Man spendeert 5 jaar en €90.000 voor bouwen van gigantische LEGO-stad!

lego-stad

Wie heeft er vroeger geen uren doorgebracht met het spelen met Lego? Lego is misschien wel het meest tijdloze speelgoed ooit. En ook veel volwassenen krijgen geen genoeg van het bouwen met de gekleurde blokjes. Sommigen gaan hier zelfs heel ver in, zoals de Amerikaan Josh Foote, die een gigantische LEGO-stad heeft gebouwd.

LEGO-stad

In tegenstelling tot de meeste anderen, begon Josh’ passie voor LEGO pas op volwassen leeftijd, maar hij ging vanaf dat moment dan ook helemaal los. In 2015 besloot hij namelijk aan een complete LEGO-stad te beginnen en nu, zo’n vijf jaar later is deze zo goed als klaar.

Hij maakte zijn hele kelder leeg, bouwde daar een flinke tafel voor zijn stad en ging aan de slag. Sindsdien kocht hij maar liefst zo’n 1.600 nieuwe dozen LEGO, in totaal meer dan 81.000 blokjes, waaraan hij ongeveer 96.000 dollar, omgerekend bijna 90.000 euro, spendeerde.

Het resultaat mag er dan ook zijn, waarbij de wolkenkrabbers en het details op straat-niveau, waar de stad echt tot leven lijkt te komen, het meeste in het oog springen.

Check de gigantische LEGO-stad van Josh hier:

Het kan echter nóg gekker:

Bron & beeld: Clint.be, Youtube

Deze Lego robot maakt zichzelf zelfs nuttig in de keuken: