Skip to main content

De Efteling heeft vandaag het ontwerp gedeeld van hun nieuwste horrorattractie: Danse Macabre. Dit wordt onderdeel van het griezelige Huyverwoud, waar naast de horrorattractie ook horecalocaties, toiletten en een souvenirwinkel komen te staan. Bekijk hieronder hoe het duistere woud eruit zal komen te zien.

De Efteling

Het griezelige woud van De Efteling bevat onder andere een Kerkhof, compleet met grafstenen en een mausoleum. Na een wandeling tussen de graven, kunnen de echte waaghalzen het duistere bos betreden. Vervolgens dienen bezoekers een grote, houten brug over te steken om bij de ultieme horrorattractie te komen: De Danse Macabre.

Horrorattractie

De horrorattractie bestaat uit een schijf die draait en kantelt, onder begeleiding van klassieke muziek. Terwijl je de muziek hoort, zul je merken dat de ruïne om je heen tot leven komt. Volgens de ontwerpers kan het behoorlijk spoken binnen de ruïne en de Danse Macabre, die wel 20 meter hoog is. In het woud heb je ook de mogelijkheid om verschillende lekkernijen te kopen, lekker te eten en naar het toilet te gaan. Het project kost nog zo’n 25 miljoen euro en zal in de loop van 2024 af zijn.

Bekijk de beelden

Bekijk hieronder een video van hoe de Danse Macabre gemaakt wordt en enkele beelden van hoe de attractie eruit zal komen te zien.

de efteling
de efteling

Meer Efteling nieuws:

Bron, beeld: Efteling

Leave a Reply