Bezorgt Domino's jouw pizza straks met een drone? (Video)

Entertainmentjun 29 2020, 13:20
Een pizza bestellen terwijl je op het strand ligt te bakken, klinkt ideaal toch? Het kan zomaar zijn dat jouw pizza binnenkort uit de lucht komt vallen. Domino's test namelijk het bezorgen van eten met een drone. En dat lijkt heel veelbelovend...
'We testen met drones als toekomstige oplossing om op moeilijke of meer afgelegen plekken te komen, zoals op het water', laat Domino's weten. De keten biedt al langer de mogelijkheid om pizza te laten bezorgen op alternatieve plekken. Door gebruik te maken van een GPS, kan de bezorger precies zien waar hij naartoe moet.

Test met drones

Vooralsnog gebeurde dat met een scooter of e-bike, maar Domino's heeft nu een test gedaan met drones. Of je nou op een afgelegen plek in de bergen zit of ronddobbert in een speedboot, je pizza wordt bezorgd!

Strand van Zandvoort

De eerste tests zijn gedaan op het strand van Zandvoort. Volgens Domino's is er steeds meer vraag naar het bezorgen op alternatieve plekken. 'Maar met een fiets op het strand is toch net wat lastiger. En we houden wel van innovatie, vandaar de test met een drone.' , zo laat de keten weten.

Wetgeving

Wanneer de eerste pizza's per drone bezorgd gaan worden, is nog onduidelijk. ‘Wat ons betreft is de test geslaagd en zien we dronebezorging als iets voor de nabije toekomst. Wanneer we daadwerkelijk met drones kunnen bezorgen, hangt onder andere af van wetgeving, laat Marianne Kemps, woordvoerder van Domino’s Nederland, weten.

Kan je niet wachten om te bestellen? Bekijk de drones in onderstaande video:

Bron: RTL Nieuws, YouTube

Honderd jaar lang gratis pizza's: