Skip to main content

EOTB Jorney gaat voor volledige transformatie en gaat nu als moslima door het leven. De voormalige realityster heeft eerder laten weten zich te verdiepen in de islam. Op TikTok deelt ze het process.

Bekeerd

EOTB Jorney is bekend van de realityprogramma ‘Ex On The Beach’. Hieraan deed ze mee samen met haar partner Odim, waarmee ze een dochter heeft. Het is nog niet duidelijk of hij, de vader is van het tweede kind. Dit wilde zij privé houden. De realityster gaf eerder aan dat ze zich wilde laten bekeren en voor een islamtische opvoeding ging.

“Het zal iedereen verbazen en binnenkort ga ik hier meer over vertellen en ja onze dochter gaan wij islamitische opvoeden”, aldus Jorney.

Hoofddoek

Op TikTok deelt zij haar reis en probeert ze anderen mensen aan te moedigen, die zich willen laten bekeren maar bang zijn om de stap te zetten. “Mijn eerste week met een hijab zit erop. Godzijdank, ik vond het helemaal niet moeilijk”, laat ze weten. Ze hoopt mensen te inspireren door beelden te delen.

In de reacties krijgt ze veel lof. De transformatie heeft voor zagen mensen niet aankomen, maar wordt ze geprezen voor haar keuze door haar volgers. “Je ziet er prachtig uit. Je straalt!”, schrijft een volger.

“Ik kreeg echt kippenvel tijdens het filmpje. Omdat ik je herken van eotb. En nu zo zie wauw MashAllah”, laat een ander weten

Uitgescholden

Tijdens een dagje boodschappen doen, werd Jorney uitgescholden vanwege haar hijab. Op social media deelde ze het verhaal en klonk ze behoorlijk aangeslagen. Ze gaf aan dat zij zich heeft ingehouden omdat ze een moeder en moslima is. Bekijk hier de video

@jur_ney "Nieuwe reis begonnen ✨ Eerste keer met trots mijn hoofddoek. Inshallah, deze zal blijven. Hoop mijn zusters te inspireren. Dit is onze verplichting, geen sunnah. Rust en vreugde stromen door me heen. Overwon angst voor social media, werk en reacties. Allah's tevredenheid boven alles. Hij beloont op onverwachte wijzen. 🙏❤️ Natuurlijk, hier zijn enkele relevante hashtags voor je TikTok video over het dragen van een hoofddoek: #foryou #fyp #Hijab #HijabStyle #islam #HijabInspiration #HijabDaily ♬ origineel geluid – jørney Hendrikx

Bron: TikTok