Maanden na de moord op Anne Faber zijn haar sieraden nog steeds niet teruggevonden. Een foto van Annes ketting wordt veel gedeeld, in de hoop de nabestaanden het sieraad terug te bezorgen.

Een foto van Annes ketting wordt veel gedeeld, in de hoop dat de nabestaanden het sieraad terug krijgen.

In nood

Vooral de ketting is belangrijk voor de familie. Anne kreeg het sieraad, dat van 18 karaat goud is en een geslepen diamant bevat, van haar vader Wim. Hij wilde de diamant elk jaar inwisselen voor een grotere. Als Anne ooit in nood zou komen – waar ook ter wereld – zou ze de ketting kunnen inruilen voor geld. Zo zou ze altijd naar huis kunnen komen.

Ritalin

Vermoedelijk is de ketting door moordenaar Michael P. verkocht. Hans Faber: “Hij heeft Anne begraven en daarvoor waarschijnlijk van haar sieraden ontdaan. Het was iemand die verslaafd was aan ritalin en altijd geld nodig had. Het waren waardevolle sieraden, dus het kan goed zijn dat hij ze heeft verkocht en dat ergens in Nederland iemand ze heeft.”

Weet ik niet

Michael P. ontkent zelf de ketting en oorbellen van Anne ooit te hebben gezien. Toen de officier van justitie vroeg waar de sieraden zijn gebleven, kwam er niet meer uit P. dan: “Weet ik niet. Ik heb ze niet gezien.”

Dit is de ketting en daaronder de tiplijn:
 

 

Tiplijn

De familie blijft hopen dat de ketting nog terecht komt. De foto van de ketting word op het internet gedeeld, in de hoop dat iemand in Nederland die herkent en bij de familie terug kan bezorgen. Herken je de ketting? Neem dan contact op met de Opsporings-tiplijn via 0800-6070.