Skip to main content

Famke Louise schoof dinsdagavond aan bij Jinek, om te reageren op de oproep #Ikdoenietmeermee, die ze samen met een groep andere artiesten deed op Instagram. Famke, die een spiekbriefje had gemaakt, gaf aan dat ze haar uitspraak anders bedoeld had.

In een video op Instagram zeiden Famke en de andere artiesten: ‘Alleen samen krijgen wij de overheid onder controle. Ik doe niet meer mee. Free the people!’ Toch verklaarde ze in Jinek dat ze haar volgers niet wilde oproepen om de coronaregels van de overheid niet meer te volgen, maar juist de regering wilde vragen om medeleven te tonen voor jongeren die niet meer kunnen doen wat ze wilde doen. “We hadden deze hashtag nodig om de aandacht te trekken. Anders had ik nu hier niet aan tafel gezeten”, aldus Famke, die aangaf ook boos te zijn dat haar vader, die piloot is, niet meer kan werken.

Famke Louise werd gevraagd door Bizzey om mee te doen aan de actie, die zou zijn gestart door Viruswaanzin-voorman Willem Engel. “Ik dacht: ja, ik ga meedoen. Ik heb hier een sterke mening over”, aldus de YouTube-ster. Toen Jinek haar vroeg wat die mening was, stelde Famke Louise dat zij geloofde dat corona bestaat en dat zij veel respect voor de doden en de mensen in de zorg heeft. “Ik bedoelde niet dat ik overal schijt aan heb. Maar er zijn gewoon op dit moment dingen die niet kloppen.”

Bekijk het hele optreden van Famke Louise bij Jinek hier en daaronder de reacties:

https://www.youtube.com/watch?v=e70d7FfhgIM

Veel Twitteraars hadden weinig begrip voor de uitspraken van Famke Louise bij Jinek, en lieten dit massaal weten:

Bron & beeld: RTL Nieuws, De Telegraaf, Wel.nl, Twitter

Leave a Reply