Frenna geschrapt van cover met Gwen van Poorten! Ophef ontstaat

Rapper Frenna is onlangs samen met Gwen van Poorten geïnterviewd door de Linda Meiden. Hierbij is er een duo interview gedaan met bijbehorende fotoshoot. Het is gebruikelijk dat bij duo interviews, beiden sterren op de cover van het tijdschrift worden gezet. Dit was echter niet het geval bij deze issue. LINDA.Meiden heeft ervoor gekozen alleen Gwen op de cover te plaatsen, wat tot ongenoegen leidde bij Frenna. De rapper plaatste een story op Instagram over het voorval, waar LINDA.Meiden inmiddels op gereageerd heeft.

”Het is niet de eerste keer”

Frenna beschreef op Instagram dat hij een hele gezellige shoot heeft gehad met Gwen van Poorten. Hij was dan ook teleurgesteld zichzelf niet terug te zien op de cover. ‘Het is teleurstellend dat anno 2021 dit soort keuzes worden gemaakt binnen het Nederlandse main-stream media landschap. Dit is niet de eerste keer dat dit soort situaties plaatsvinden. Het is makkelijk om een #BLM (Black Lives Matter) square te posten, maar kansen om verandering aan te brengen laat men vaak liggen‘. Hiermee doelt hij op het zwarte vierkantje dat veel bedrijven vorig jaar hebben geplaatst in solidariteit met de Black Lives Matter movement. Het bericht van Frenna werd opgepikt door verschillende mediaplatformen en zijn label Top Notch.

De hoofdredactrice van LINDA.Meiden, Karin Swerink, is met Fernando van FunX in gesprek gegaan om de keuze voor de cover toe te lichten. Swerink gaf aan dat het vanaf het begin al vaststond dat Gwen alleen op de cover zou staan, omdat zij bekend staat als deskundige op het gebied van ‘even offline gaan’. Aangezien dit nummer van het tijdschrift gericht is op offline gaan, was het volgens de hoofdredactrice een logische keuze om Gwen alleen op de cover te staan.

Desondanks vindt zij de huidige gang van zaken wel jammer: ‘Het laatste wat wij willen doen, is mensen kwetsen met onze keuzes. Wij hebben niet helder gecommuniceerd en dat is stom. Ik snap hoe Frenna bij zijn conclusie komt, daar moeten we bewuster mee omgaan‘. De LINDA.Meiden hoofdredactrice zou dan ook graag met Frenna in gesprek gaan over het ongeval en geeft aan dat ze er zeker voor openstaat om Frenna op de cover te hebben. ‘We willen niemand kwetsen, het is echt een fout in de communicatie geweest. Maar het heeft onze ogen wel geopend om het nog bewuster te benoemen. Wij moeten inclusief zijn, ik wil niet anders”.

Bekijk de post van TopNotch en het interview van Frenna en Gwen van Poorten hieronder!

Beeld: LINDA.Meiden. Bron: FunX