Geert Wilders zijn twitterbedreiger krijgt 3 dagen celstraf

Vorig jaar stuurde een Faycal el H paar bedreigende tweets richting Geert Wilders, hij stond vandaag voor de rechter. De veertigjarige man is vandaag door de Haagse rechtbank veroordeeld tot een celstraf van zeventien dagen, waarvan veertien voorwaardelijk.

‘’Geweld en dreigen met geweld slaan het politieke debat dood’’, aldus de rechter. ‘’Social media zijn geen vrijplaats voor grensoverschrijdend gedrag.’’

Twee weken geleden werd door het Openbare Ministerie een werkstraf van vijftig uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf geëist, uiteindelijk is het dramatischer geworden. De keuze voor een gevangenisstraf heeft ook te maken met dat Faycal el H geen vaste woon- of verblijfplaats heeft en zowel zijn advocaat als de reclassering geen contact met hem kan leggen. Een geldboete is ook niet handig, omdat de man flinke schulden heeft. Daarom vond de rechter een gevangenisstraf de beste optie.

De twitterberichten waren heel erg zorgwekkend, teksten als ‘’uiteindelijk gaat je kop eraf’’ en verder tweette hij ook foto’s van onder meer vuurwapens en messen, een bom, en een beul met een hakbijl en een afgehakt hoofd. Faycal had bij de politie bekengemaakt dat de tweets richting de PPV-leider bedoelt waren, maar niet als dreigement. Ze waren bedoelt als beeldspraak. De pistool stond bijvoorbeeld als teken voor beeldschieten en een mes voor het ontleden van het verhaal. Geert Wilders mocht Faycal bellen als hij het niet begreep, zodat ze de conversatie aan konden gaan.

Geert Wilders wordt regelmatig bedreigd. Bekijk het hieronder:

https://www.youtube.com/watch?v=tTrEbZ41_Ao