Gelovigen negeren lockdown en gaan kerk in met veel tegelijk

Deze ochtend zijn in de Rebohothkerk van de Gereformeerde Gemeente in Barnevelt, ruim 200 gelovigen samen gekomen. Daar is nu flink wat ophef over op social media. De kerk hield geen rekening met het geadviseerde maximum van 30 mensen en nodigde meer dan 250 kerkgangers uit, zo meldt AD.

Volgens de woordvoerder van de kerk kunnen alle RIVM-richtlijnen gemakkelijk worden nageleefd. In de kerk zou ruimte zijn voor meer dan tweeduizend gelovigen dus iedereen zou ruim voldoende afstand kunnen houden. Ook hielden de meeste gelovigen zich netjes aan de regels. Ze droegen bijna allemaal een mondkapje en handen desinfecteren bij aankomst was verplicht. “Juist nu is er heel veel behoefte aan samenkomen. Daarom houden we in coronatijd 3 ipv 2 diensten op zondag. Zo kunnen er zoveel mogelijk gelovigen een dienst bijwonen.”

Gelovigen de kerk in

De Gereformeerde Gemeente heeft een zeer trouwe stroming van kerkgangers, daarom zijn er overal in Nederland hele grote kerken. ,, Eerst mochten er nog zeshonderd mensen tegelijk komen, toen vierhonderd en nu nog maar 250. Dus we hebben al heel erg afgeschaald. Als het aantal besmettingen oploopt, schalen we weer verder af. Dat gebeurt in overleg met de gemeente en de gezondheidsdiensten”, laat de woordvoerder weten. De diensten zijn ook online te volgens omdat er geen plaats is voor alle gemeente leden. Deze zondag zullen ze het zonder eigen dominee moeten doen want hij heeft een corona test ondergaan en zit nu thuis te wachten in quarantaine op de uitslag.

Bron: AD