Het zou zomaar kunnen dat dat Giel de Winter van StukTV de baas van RTL wordt. Althans, als het aan kenners van TV-land ligt. Een stuk van televisiecriticus Alida de Jong, waarin ze de zender bekritiseerd, kreeg veel bijval van lezers en deskundigen. 

Giel is de oprichter van het populaire online videokanaal StukTV, en ging vorig jaar commercieel in zee met RTL. Toch wordt er door zijn nieuwe bazen zijn nog niet echt goed naar zijn nieuwe ideeën geluisterd.

In haar stuk schreef De Jong: “Wat altijd gewoon een leuke zender was, is verworden tot een vervelend egocentrisch clubje dat ervan overtuigd is dat de hele wereld om RTL draait. Kijk naar RTL Boulevard, kijk naar RTL Late Night, kijk naar het gros van de andere shows waarin steeds weer dezelfde koppen opduiken.”

Ruud de Langen van bureau Mindshare kwam met een creatieve oplossing: “Ik vraag me ook af waarom je niet iemand van StukTV in de zenderleiding zet. Die gasten weten wat jongeren leuk vinden om te zien. Galjaard komt, hoe je het ook wendt of keert, uit de oude wereld.”

Mark Koster van Quotenet ging een stukje hardlopen met Giel en sprak met hem over succes, stress en de manier waarop hij wordt behandeld door RTL: