Gouden tijden voor Italiaanse maffia door corona crisis. (video)

Lockdown zorgde ervoor dat de industrie maanden lang volledig stil lag. Vooral Italië was hard getroffen. De hele wereld werd getroffen door de grote Corona pandemie, blijkbaar was dit de perfectie opportuniteit voor de Italiaanse maffia.

Nu alles weer een beetje op gang komt wordt duidelijk dat de lockdown diepe wonden heeft achtergelaten. De Italiaanse maffia heeft door de corona crisis van deze slechte economische situatie gebruik gemaakt om zelf extra veel geld te verdienen. Dat is aan het licht gekomen do een reporter van VICE die hier een interessante reportage over gemaakt heeft.

Wat had de Italiaanse maffia dan juist gedaan tijdens de corona lockdown? In een korte tijd zijn mondmaskers een van de meest gewilde producten geworden die overal in no time uitverkocht waren. Zo verkopen ze nu gigantisch veel neppe mondmaskers. Ook zijn er veel mensen die door de crisis veel financiële probleem hebben, aan deze mensen geven ze ook heel wat leningen. Wat de mafia niet liet weten wat dat ze na hun leningen ook wel belachelijke interesten terug verwachten.
Zo vertelt één man zijn verhaal hoe hij zo’n 50.000 euro heeft geleend, maar nog 110.000 euro moet terug betalen aan interesten. Niet betalen en je hele familie wordt bedreigd. Geloof het of niet, maar na al deze criminaliteiten zijn vele van de leden van de maffia er toch in geslaagd om weer op vrij te komen uit de gevangenis.

Italiaanse maffia weer op vrije voeten na Corona criminaliteiten.

Hoe kan dat nou, vraag je je waarschijnlijk af? Blijkbaar zijn er heel wat mensen vroegtijdig vrijgelaten uit de gevangenissen. De reden hiervoor zou zijn omdat deze gevangenissen overbevolkt zijn en zo hoopten ze om de verspreiding van het corona virus te beperken, ook een paar mannen van de Italiaanse maffia dus. Dat betekent dat ze weer rustig verder hun ding doen alsof hun nooit gebeurd is.

Bekijk de reportage van VICE hieronder.

Bron: Clint, VICE